Tergooi ziekenhuis start via het Benefit programma met het Vital10 platform!

Hartpatiënten krijgen na hun operatie of behandeling nog een tijdje begeleiding, maar daarna moeten ze zelf verder werken aan hun herstel. En dat valt niet altijd mee. Vital10 en de universiteit Leiden starten daarom een project om daar meer inzicht in te krijgen, genaamd het Benefit programma. Het eerste ziekenhuis dat met het Benefit programma start is het Tergooi Ziekenhuis.

Het sleutelwoord is: verleiding. Belonen met cadeautjes dus! 100 patiënten doen mee en krijgen één dezer dagen een doos vol meetapparatuur thuis die intieme gegevens over zichzelf met hun persoonlijke medische begeleider delen. De patiënt blijft eigenaar van zijn of haar (afgeschermde) data, maar de onderzoekers krijgen wel toestemming om die data anoniem te gebruiken.

Is dit de beste manier om patiënten beter te maken? Hoe gaat het in de praktijk? Marc-Robin Visscher trok naar het Tergooi Ziekenhuis in Blaricum en vroeg het aan betrokken cardioloog Karin Arkenbout en een deelnemer.

Luister hier op NPO 1: https://www.nporadio1.nl/nieuws-en-co/onderwerpen/462187-worden-hartpatienten-gezonder-door-cadeautjes-te-geven