Cardiovitaal protocol Coronavirus COVID-19

Heeft u binnenkort een (FIT) afspraak bij ons of wilt u gebruik maken van de fitness? Dan willen wij u vragen ter voorbereiding  onderstaand protocol goed door te nemen.

Lees dit protocol voorafgaand aan iedere afspraak opnieuw door want er kunnen tussentijdse veranderingen worden doorgevoerd.

Om besmetting binnen de hartrevalidatie zoveel mogelijk te beperken hanteren wij de volgende regels

1. Wij kunnen u NIET behandelen als er sprake is van een van de volgende situaties:

  • U heeft een of meerdere van de volgende – ook milde! – symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)
  • U heeft de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad
  • U heeft huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Er is bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen COVID-19 vastgesteld?
  • Kom in dit geval NIET naar de praktijk maar neem telefonisch contact met ons op. De afspraak kan te allen tijde kosteloos worden verzet.
  • Wij nemen het zekere voor het onzekere: bij twijfel wordt een afspraak altijd verzet.

Bij binnenkomst zullen wij u deze vragen ook stellen.

2. De RIVM basisregels gelden verder uiteraard: handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en meteen weggooien, houdt zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

3. Neem uw eigen handdoek mee. Deze moeten schoongewassen / ongebruikt zijn. Zorg dat u al omgekleed bent bij binnenkomst. De douches en kleedruimtes zijn gesloten voor gebruik.

4. Kom alleen naar de afspraak. Kom niet te vroeg en ook niet te laat. Verlaat het pand direct na uw afspraak.

5. Bij binnenkomst zullen wij u een aantal vragen stellen. Daarna dient u voor de FIT rechtstreeks naar de sportzaal FIT te gaan. Indien u een andere afspraak heeft kunt u in de wachtkamer plaatsnemen. Dit om het aantal patiënten in de wachtkamer zoveel mogelijk te beperken.

6. Ontsmet bij binnenkomst en vertrek uw handen met de alcohol / handgel die op de balie/tafel staat. Ontsmet na gebruik van de fitnessapparatuur deze altijd met de middelen die hiervoor beschikbaar zijn in de fitness zaal.Neem uw eigen flesje drinken mee.

7. Uitsluitend bij hoge nood kunt gebruik maken van het toilet. Doorspoelen met WC deksel erop en graag de WC na afloop schoonmaken met de papieren handdoekrol die naast de wasbak hangt. Was en droog uw handen goed na afloop.

8. Alle intakegesprekken voor nieuwe patiënten zullen telefonisch plaatsvinden, dit om de contactmomenten zoveel mogelijk te beperken.

9. De 1,5 meter afstand kunnen wij uiteraard niet hanteren tijdens het uitvoeren van bepaalde onderzoeken. Dat zijn de enige momenten waarop wij dichtbij u zullen staan. Alle overige momenten zal de 1,5 meter uiteraard worden gehanteerd.

10. Op advies van het RIVM zullen wij standaard geen mondkapje dragen.

11. Raak zo min mogelijk aan.

12. Besef dat wij Corona-besmettingen niet 100% kunnen voorkomen, zelfs niet met inachtneming van bovenstaande maatregelen.

Wij zullen ons uiteraard ook aan bovenstaande regels houden en daarnaast veelvuldig schoonmaken en ventileren.

Heeft u vragen / opmerkingen met betrekking tot dit protocol, neem gerust contact met ons op. Bedankt voor uw medewerking en wij kijken ernaar uit u binnenkort (weer) op locatie te zien!

 

 

Vital10 en Ekomenu gaan samenwerken

Ekomenu en Vital10 (met op de foto links Jack Stroeken, founder Ekomenu en rechts Eric Brenninkmeijer, director Business Development) gaan samenwerken! Wij vonden elkaar op weg naar ons beider missie om mensen langer gezond te houden en daarbij rekening te houden met een gezonde leefomgeving. Onze gezamenlijke reis startte gisteren. De reis op weg naar het doel is minstens zo belangrijk als het doel zelf. Op een gezonde en vruchtbare samenwerking!

Bekijk ook: https://www.biojournaal.nl/article/9089397/samenwerking-ekomenu-en-vital10/

Vital10 en SamenGezond bundelen leefstijladvies

NIEUWS

E-health platform Vital10 gaat samenwerken met online gezondheidsprogramma SamenGezond. De twee ondernemingen willen gezamenlijk persoonlijk leefstijladvies eenvoudiger toegankelijk maken voor een breed publiek. De koppeling van hun e-health-oplossingen moet het mogelijk maken om interventies en een netwerk van professionals op het gebied van zorg en gezondheid aan elkaar te verbinden. Zorgverzekeraar Menzis ondersteunt het initiatief.

Vital10 en SamenGezond willen een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) digitaal beschikbaar stellen zonder indicatie. Hierdoor wordt leefstijladvies toegankelijk voor een breed publiek. De eerste stap is gezet door het bieden van een online leefstijladvies door erkende Visiom leefstijlcoaches, aangesloten bij Vital10 aan verzekerden in het Leefkracht collectief van Menzis. Het leefstijladvies is volgens Menzis tegen betaling ook beschikbaar voor deelnemers die niet verzekerd zijn bij de zorgverzekeraar.

Na het eerste gesprek met de leefstijlcoach bieden de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van Vital10 en SamenGezond nog 10 weken informatie en stimulans om de besproken stappen ook echt te zetten. Daarnaast kunnen ook andere parameters zoals bloeddruk en suikerwaarden worden gemonitord. Dit om inzicht en bewustwording in de relatie ziekte en leefstijl te vergroten. De leefstijlcoach houdt in de gaten hoe het gaat en is beschikbaar voor advies of vragen.

Zorg-op-afstand, zelfmanagement

Vital10 is opgezet door internist Sabine Pinedo en cardioloog Roderik Kraaijenhagen (zie ook het artikel in ICT&health 5, 2018). Doel van het Vital10 platform is om mensen met een combinatie van zorg op afstand en zelfmanagement gezond te maken of te houden. In de afgelopen jaren heeft Vital10 ook samenwerkingsverbanden gesloten met onder meer Siemens Healthineers om preventieve zorg thuis te bieden.

Pinedo: “Gezondheidsproblemen kunnen van grote impact zijn en voor onzekerheid zorgen. Het is dan fijn om van een professional te horen dat je op de goede weg bent en de juiste dingen doet.” Daarnaast zien Pinedo en Kraaijenhagen dat door alle informatie die er is over het verbeteren van je leefstijl, men niet altijd meer weet wat nu juist is, aldus een gezamenlijk persbericht.

Verlagen drempel

De drempel om voor leefstijladvies naar de huisarts te gaan, is ook hoog. Die kan worden verlaagd wanneer een huisarts mensen een programma kan aanbieden dat helpt hun leefstijl te verbeteren en kan doorverwijzen naar (gecertificeerde) aanvullende expertises voor de mensen die het nodig hebben. Het online gezondheidsprogramma SamenGezond – inclusief bijbehorende app – en de persoonlijke gezondheidsomgeving van Vital10 moeten hier handvatten bieden, stelt Jeroen Pronk, Manager SamenGezond

SamenGezond is volgens Pronk voor iedereen toegankelijk en geeft de deelnemer inzicht in zijn/haargezondheid. “Met een online coach, tips, blogs en uitdagingen geeft SamenGezond het een steuntje in de rug om aan je gezondheid te werken, je fitter te voelen en meer uit je gezondheid te halen.”

Vital10 draagt steentje bij aan Bilderbergconferentie 2019

Bilderbergconferentie 2019: Technologie en innovatie als sleutel voor wereldwijde maatschappelijke vraagstukken.

Een passage uit het interview:

Langer gezond leven vraagt ook duurzaam leven “Het is heel goed mogelijk om digitale technologie in te zetten voor zorg op maat. Op dit moment werken wij hard aan een breed zelfmanagementplatform, Vital10, waarbij we deelnemers gepersonaliseerde coaching- en beweegprogramma’s aanbieden. Het doel is preventief: een gezondere leefstijl. We richten ons vooralsnog vooral op patiënten met chronische ziekten. Wij helpen hen om de 10 belangrijkste risicofactoren te meten en verbeterdoelen te stellen, zodat de kans op ziekte vermindert. Het gaat om alcohol, eetgewoonten, stress, roken, cholesterol, bloeddruk, suiker, gewicht, slapen en bewegen. Een team van artsen, coaches, diëtisten en fysiotherapeuten is op afstand beschikbaar om de deelnemer advies te geven en te ondersteunen. De dokter zit straks in je telefoon of tablet. Omdat mensen liever beloond dan gestraft worden, hebben we daar ook een BeneFIT programma aan gekoppeld. Door gezonde keuzes te maken, verdienen mensen punten waarmee ze in de webshop duurzame, biologische producten of diensten kunnen kopen. Daarmee stimuleren we mensen ook om duurzamer met de aarde om te gaan. Dat hebben we van onze zoon geleerd. Hij zei: ‘Straks worden alle mensen gezonder en ouder, maar houden we door onze manier van leven geen aarde meer over.’ Vroeger wilde hij dokter worden, nu wil hij iets gaan doen om de aarde te redden. Dat heeft ons ook aan het denken gezet.”

https://www.vno-ncw.nl/sites/default/files/downloadables_vno/bilderberg2019_technologie-en-innovatie.pdf

Vital10 en SamenGezond slaan handen ineen om persoonlijk leefstijladvies toegankelijk te maken.

E-health helpt drempel verlagen voor leefstijl advies
Persoonlijk leefstijladvies moet toegankelijk zijn voor iedereen. Vital10 en SamenGezond slaan hiervoor de handen ineen. Door hun e-health te koppelen worden tal van interventies en een netwerk van professionals op het gebied van zorg en gezondheid aan elkaar verbonden.

23 januari 2019

E-Health en zelfmanagement maken het een stuk makkelijker om actief aan de slag te gaan en zijn voor een breed publiek toegankelijk. Leefstijladvies wordt hiermee beschikbaar voor iedereen en kan worden toegepast op de persoonlijke behoefte, of je nu ziek bent of gezond.

Internist Sabine Pinedo en cardioloog Roderik Kraaijenhagen helpen met behulp van het Vital10 platform mensen met zorg op afstand en zelfmanagement gezond te worden en/of gezond te blijven. Pinedo: “Gezondheidsproblemen kunnen van grote impact zijn en voor onzekerheid zorgen. Het is dan fijn om van een professional te horen dat je op de goede weg bent en de juiste dingen doet.” Daarnaast zien Pinedo en Kraaijenhagen dat door alle informatie die er is over het verbeteren van je leefstijl, men niet altijd meer weet wat nu juist is. En de drempel om voor leefstijladvies naar de huisarts te gaan is hoog. Het zou fijn zijn als een huisarts mensen een programma kan aanbieden dat helpt hun leefstijl te verbeteren en kan doorverwijzen naar (gecertificeerde) aanvullende expertises voor de mensen die het nodig hebben.

Het online gezondheidsprogramma SamenGezond, met bijbehorende app, en de persoonlijke gezondheidsomgeving van Vital10 bieden hier uitkomst.
Jeroen Pronk, Manager SamenGezond: ‘SamenGezond is voor iedereen toegankelijk en geeft de deelnemer inzicht in zijn/haargezondheid . Met een online coach, tips, blogs en uitdagingen geeft SamenGezond het een steuntje in de rug om aan je gezondheid te werken, je fitter te voelen en meer uit je gezondheid te halen.” Kraaijenhagen vervolgt: “Door met elkaar samen te werken ontstaat er een gezondheidsmanagement platform dat voor iedereen toegankelijk is, of je nu ziek bent of gezond. Met daarbij een breed palet aan e-health interventies en toegang tot gecertificeerde experts en gekwalificeerde zorgprofessionals voor hen die daar interesse in hebben of het vanwege gezondheidsproblemen juist nodig hebben.”

Vital10 en SamenGezond willen een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) digitaal beschikbaar stellen zonder indicatie. Hierdoor wordt leefstijladvies toegankelijk voor een breed publiek. De eerste stap is gezet door het bieden van een online leefstijladvies door erkende Visiom leefstijlcoaches, aangesloten bij Vital10 aan verzekerden in het Leefkracht collectief van Menzis*. Na het eerste gesprek met de leefstijlcoach bieden de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van Vital10 en SamenGezond nog 10 weken informatie en stimulans om de besproken stappen ook echt te zetten. Daarnaast kunnen ook andere parameters zoals bloeddruk en suikerwaarden worden gemonitord. Dit om inzicht en bewustwording in de relatie ziekte en leefstijl te vergroten. De leefstijlcoach houdt in de gaten hoe het gaat en is beschikbaar voor advies of vragen.

* het leefstijladvies is tegen betaling ook beschikbaar voor deelnemers die niet verzekerd zijn bij Menzis.

 

Co-founder en directeur Vital10 Sabine Pinedo lid van redactieraad ICT&Health

 

WeQuit en Vital10 tekenen overeenkomst om via het Vital10 platform mensen die willen stoppen met roken te ondersteunen.

Eind december 2018 sloten WeQuit (www.wequit.nl) en Vital10 een overeenkomst om mensen gezamenlijk van het roken af te helpen. De online stoppen-met-roken coachsessies begeleid door (klinisch) psychologen van We Quit worden via het platform van Vital10 aan de mensen aangeboden. De sessies worden vergoed door de zorgverzekeraar. Op de foto initiatiefnemer van We Quit, Joris Dullaert en Eric Brenninkmeijer, directeur business development van Vital10.

Vital10 presenteert haar product tijdens de MKB innovatie top100

Vital10 mocht als voorbeeld dienen voor innovatie in Nederland. Tijdens de MKB innovatie top100 werd Sabine Pinedo geïnterviewd voor een zaal van 350 innovatieve MKB-ers door Diana Matroos over het Vital10 concept. De dag werd afgesloten met een prachtige rede van Ruud Koornstra, premier van het Innovatiekabinet. Vital10 is trots dat Ruud Koornstra Vital10 in zijn rede aanhaalde als voorbeeld van innovatie in de zorg. Ook omdat Vital10 duurzaamheid hoog in haar vaandel heeft staan!

Vital10 op podium bij de openingsmanifestatie van ICT&Health van de e-healthweek 2019

Internist Sabine Pinedo en cardioloog Roderik Kraaijenhagen vinden dat chronisch zieken zich onnodig vaak patiënt voelen. Met de concepten TromboVitaal, een online landelijke trombosedienst (2006) en CardioVitaal, blended landelijk hartrevalidatie (2013), maken ze mensen minder afhankelijk van de zorg en brengen zij de zorg dichter bij mensen. ICT helpt hen daarbij, als middel niet als doel.

Aan welke behoeften van de patiënt hebben zij beantwoord door e-health te integreren in het zorgproces? En welke voordelen beidt integratie van e-health de zorgverlener eigenlijk? U ontdekt het tijdens deze sessie.

De afgelopen 13 jaar hebben Sabine en Roderik veel geleerd van zorg op afstand en ondersteunen van zelfmanagement aan hun patiënten. Maar om als individu gezond te blijven of te worden heb je meer nodig dan zorg alleen. Ook hier biedt e-health een echte oplossing. Met Vital10 en het publiek private BENEFIT programma wordt een ecosysteem voor gezondheid gecreëerd. Er wordt een brug geslagen tussen de zorg en de leefomgeving. Want knelpunten zijn er om op te lossen en de voordelen zijn groot.

Gezondheidsbevordering nieuwe stijl. We all Benefit!

Zorgmedewerkers prikken voortaan zelf

Bij zorginstelling Amsta prikken zorgteams voortaan zelf bloed bij ouderen met verhoogd risico op trombose. Waar voorheen een extern diagnostisch centrum op afspraak langskwam, regelen zorgmedewerkers dit nu zelf. De nieuwe werkwijze levert meer rust op bij ouderen: ze worden geprikt op een moment dat hen uitkomt en het prikken is minder vaak nodig. Daarbij kan de medicatie sneller worden bijgesteld en zijn de kosten lager.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.